Related Articles
Foliowanie produktów – czy to ma sens?
Zastanawiasz się nad tym, czy foliowanie produktów ma jakikolwiek sens w firmach zajmujących się przetwórstwem żywności? Oczywiście, że tak! Maszyny do pakowania żywności w folie znacznie przyśpieszają procesy produkcyjne, a także ułatwiają utrzymanie wyrobów żywnościowych w świeżości przez dłuższy czas. Co więcej, foliowanie produktów spożywczych pozwala na wygodniejsze przenoszenie oraz zachowanie idealnego poziomu ochrony przed […]
Zdrowa żywność ekologiczna – co to jest?
Czym jest żywność ekologiczna? Żywność ekologiczna ? to żywność, której sposób produkcji jest zgodny z zasadami, które znajdują się w rozporządzeniu RADY (EWG) 2092/91 w sprawie produkcji ekologicznej. W skrócie można powiedzieć, że chodzi o żywność, która jest produkowana bez użycia nawozów sztucznych oraz chemicznych, przy jednoczesnym zachowaniu żyzności gleby i różnorodności biologicznej. Zdrowa […]
Jak powstaje zez?
To właśnie zez jest jedną z najczęściej występujących chorób oczu. Pojawiać się może już w pierwszych miesiącach życia dziecka jednak trudno go od razu zdiagnozować jako wadę. Narząd wzroku rozwija się bowiem do ukończenia przez malucha pierwszego roku życia i to wtedy dopiero mówić można o rzeczywistej chorobie oczu tego rodzaju. Samo zezowanie wynika z […]